4 Mart 2011 Cuma

Kasimir pflanzt weiße Bohnen (Kasimir fasulye ekiyor)



Kasimir pflanzt weiße Bohnen
Lars Klinting
Yayinevi: Oetinger

Kasimir bir kunduz. Bir gün pencere önündeki saksi ciceginin öldügünü görünce yeni bir bitki ekmeye karar veriyor. Ne ekecegini düsünürken alisveristen dönen kücük kunduz elindeki alisveris torbasini düsürüyor ve ortaliga fasulyeler saciliyor. Iki kafadar fasulye ekmeye karar veriyorlar. Bahcivan amcalarinin kulübesinden bahce kitabini ve gerekli malzemeleri alip ise koyuluyorlar. Fasulyeleri  bir gece islatip sonra iki saksiya ekiyorlar. Kücük kunduz her sabah sabirsizlikla gidip pencereye bakiyor. Veee... bir sabah kendi saksisindaki fasulyenin filizlendigini görüyor. Iki saksidaki fasulyeler de kocaman oluyor, cicek aciyor, arilarca ziyaret ediliyor ve fasulye veriyor. Kunduzlar bir gün afiyetle yiyorlar fasulyeleri. Bu arada Kasimir'in gizlice bahceye de fasulye ektigi ve yiyecek daha bir sürü fasulyeleri oldugu ortaya  cikiyor :) Kitap fasulye türleri ve nasil fasulye yetistirilecegina dair temel bilgilerle sona eriyor.

Kücükler icin bitkilerin ve özel olarak fasulyelerin nasil yetistigine dair cok hos bir kitap. Dili basit, resimler eglenceli. Kücük bahcivanlar icin iyi bir giris kitabi bence. Üstelik Kasimir'in maceralari bununla da kalmiyor. Ayni seriden bir kac kitap daha var. Isvecli cizer Lars Klinting'in Kasimir serisi 10 dile cevrilmis. Ingilizce'de kunduzun adi Harvey ve örnegin bu kitabin adi Harvey the Gardener. Türkce'sine rastlamadim. Cevrilmis olmasi (ya da cevrilecegi) dilegiyle... 

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Bu gidisle buyuyunce botanikci olacak bizimkiler :P Dun bir miktar cicek bocek tanima turu yaptik biz de. Iceriye girmek istemedi Ugur Bocugu :)

hindiba dedi ki...

Araba markalarini ögrenmelerinden iyidir :)