24 Temmuz 2015 Cuma

Ne yapalım?







Oglumla yol kenarinda bir ihlamur agacinin hemen altinda bulduk. Saskinlikla inceledik. Cevresinde sahiplerinden de, icindeki muhtemel yavrulardan da iz yoktu. Aklimin terazisinde tarttigim soruyu yüksek sesle soran oglum oldu: "Alalim mi?" O terazinin o kefesine bastirinca elini, karar vermek kolay oldu: "Alalim"

Aldik. Itinayla tasidik gittigimiz yerlere, itinayla eve getirdik. Yosunlardan, likenlerden, otlardan örülmüs, bi kenarina bi ihlamur cicegi takilmis, orta kismi belki de yumusak tutsun diye tahminen insan saciyla dösenmis. Sokakta yürürken rüzgarda ucusan saclarinin nereye gittigini hic düsünmüs müydün?Nefis bi sey, hayran olunasi mimari. Kus beyinlinin biri yapmis. Insan beyinlilerin istedigi zaman neler yapabilecegini hayal edebiliyor musun? Gercekten hayal edebiliyor musun?

Biraz arastirdim internetten. Bir bastankara yuvasi olabilir. Etrafta bolca var zaten. Olmayabilir de. Sen ne dersin?

Üzüntülü bir günümdü. Yoluma cikmasi bile teselli olsun diye, adim gibi biliyorum. Boy boy her acidan fotografini cektim aklimi dagitsin, ucursun diye.

Aklimin terazisinde tarttigim yeni soruyu yine oglum dile getirdi: "Napalim simdi biz bunu?"

Sahi ne yapalım?









5 yorum:

Momentos dedi ki...

Acaba çıkabileceğimiz kadar yüksek bir ağaç dalına yeniden koysanız mı? Gayet sağlam bir yuva, eminim yeniden kullanılabilecektir.. :) bu arada o çektiğin diğer kareleri merakla bekliyorum..

Handan dedi ki...

Bak şimdi hatırladım, bizde de vardı eskiden böyle bir şey. Kurumuş ağaç dalından bir süsümüz vardı onun dallarının arasına koymuştu annem. Hayal meyal gözümün önüne geliyor şimdi:-)

hindiba dedi ki...

Momentos galiba en iyisi dedigin gibi dogaya iade etmek olacak. o ne yapacagini bilir :)
Handan, anneni seviyorum :)

Kuskus dedi ki...

İnanılmaz güzel! Bence de ormana yakışır :)

hindiba dedi ki...

Kanalin kiyisinda bi park vardi. Parkin kiyisinda kücük bir agac... Agacin bir dalinda asili simdi o. Baska kuslar gelip yerlesmez, sanmam :) Ama recycling yaparlar eminim bundan :)