17 Nisan 2011 Pazar

Sincap icin Türkce cocuk kitabi önerileri

Kisa bir süreligine Türkiye'ye gidecegiz ( ya da okudugunuz yere bagli olarak "gelecegiz" :) Her Türkiye seyahatinde oldugu gibi sincaba Türkce kitap satin alma firsatini kacirmak istemiyorum. Kisitli bir süre icin gidecegimizden uzun uzun kitapci dolasip, inceleyip secme olanagimiz olmayacak. Bu 3-4 yas cocugu icin hangi kitaplari önerirsiniz? Ve mümkünse en kolay hangi kitapcilarda bulabilecegimi de yazar misiniz?

9 yorum:

Isil Simsek dedi ki...

Kirpi ile Kestane'nin hikayesi (YKY),Orhan Veli cevirisyle La Fontaine'den masallar, Sakar Cadi Vini, Veli'nin Kurabiyesi, Yaramaz Findik ilk aklima gelen Turkce kitaplar. Julia Donaldon'in kitaplari Almanca'ya cevrilmis mi? Bugunlerde Defne onun kitaplarini cok seviyor. Turkce'ye Yildirim Turker cevirmisti. Canavarlar falan var kitapta, ben almamistim TRdeyken belki urker diye, ama anaokulunda okumuslar ve cok sevmis.
Ankara'ya gidiyorsun, degil mi? Ben cocuk kitaplarini gorerek,okuyarak almayi tercih ediyorum, o yuzden internetten siparis etmek istemiyorum.

hindiba dedi ki...

Isil tesekkürler, not aldim.

Isil dedi ki...

Bir de Redkidz'in kitaplari guzel. Limon Agacinin Hikayesi,Cikolata ve Butun Gun Esneyen Prenses var bizde.

hindiba dedi ki...

Sagol Isil. Limon Agacinin Hikayesi ve bir kac kitabi daha sen bana gecen yil da önermistin. Sonra ben onlari da, baskalarindan sorup ögrendigim bir cok kitabi da bulamadim kitapcilarda. Bir tedarik, dagitim sorunu falan Türkiye'de bilmiyorum. Umarim ayni sey olmaz yine...

Isil dedi ki...

Evet,o durum cok fena Tr'de. Bir keresinde bir yerde bir kitap sordum,stoklarinda var,ama bulup da veremediler bana,cunku o kadar karman corman ki cocuk kitaplari bolumu!
Ben aslinda bir de Cetin Altan'in Alfabe'sini onermeye gelmistim :)

Bezen Hindistan dedi ki...

ben gecen yil tubitak kitaplarindan getirtmistim. yagmurlu bir gun, karli bir gun, vucudumuzu taniyalim kitaplarina bayildi bizimki. ozellikle vucudumuz kitabini cok sevmisti. bu yil icin aklimda korkulugun kalbi - yalvac ural, vitaminlerin ziyareti - aysen oy, cikartmali kis eglenceleri kitabim - is bankasi kultur yayinlari var. behic ak'in kitaplari ile ilgili de iyi yorumlar okudum. birdolapkitap.com u biliyor musun, orada da cocuk kitaplari uzerine yaziyorlar. boyle uzakta olunca secmek zaor oluyor, diger bloglarda gorduklerimi not edip onlari arastiriyorum genelde.bay majorle klasik muzik serisi de cok guzel diyorlar, gerci o daha 5-6 yas grubu icinmis sanirim. bir de merakli minik dergilerini gruplar halinde ismarliyoruz biz. benim kizim da 3.5 yasinda.
sevgiler

hindiba dedi ki...

Cok yasayin :)

Bezen,
bir arkadasim sayesinde biz de Tübitak'in Yagmurlu, Rüzgarli, Karli Bir Gün kitaplarini okuduk. Digerlerini not aldim. Korkulugun Kalbi'ni de yine bir blogda ya da grupta okuyup not almistim. Burada bir kütüphanede buldum hatta, eve vermedikleri icin okuyamadik. Onu özellikle merak ediyorum. Umarim en az bir kac tanesini bulurum bu kitaplarin.

Berceste dedi ki...

Donuste hangi kitaplar vardi cantanizda Evren?

hindiba dedi ki...

Dilek,
Isil'in önerdigi RedKidz'den bir kac kitap, Limon Agaci'nin Hikayesi. Bir kismi hala Türkiye'de. Okudukca oglumun tepkilerini de ekleyerek yazacagim.