Sütten elde edilen kasein tutkali...
1 bardak süt isitilir (buhar cikacak)
2-3 kasik sirke ile kesilir. Biraz karistirilir ki sivi ve kati kisim iyice ayrilsin.
Kati kisim süzgecle alinir.
Üzerine bir cay kasigi kadar kabartma tozu ve kabarciklar bitene ve belirgin bir tutkal kivami olusana dek az miktarda su eklenir.
Bu tutkalla kagit kagida ve cama yapistirilabilir. Mutfakta kavanozlar bu tutkal kullanilarak etiketlenebilir.
Cünkü dogal malzemeden, cünkü kolay, cünkü suyla temas edince hemen temizlendiginden sinir bozmuyor. Isi bitince kavanozlar yine tertemiz.
Test ettim onayladim.
Her zamanki gibi en dogal, basit ve pratik cözüm bir cocuk kitabindan...
1 bardak süt isitilir (buhar cikacak)
2-3 kasik sirke ile kesilir. Biraz karistirilir ki sivi ve kati kisim iyice ayrilsin.
Kati kisim süzgecle alinir.
Üzerine bir cay kasigi kadar kabartma tozu ve kabarciklar bitene ve belirgin bir tutkal kivami olusana dek az miktarda su eklenir.
Bu tutkalla kagit kagida ve cama yapistirilabilir. Mutfakta kavanozlar bu tutkal kullanilarak etiketlenebilir.
Cünkü dogal malzemeden, cünkü kolay, cünkü suyla temas edince hemen temizlendiginden sinir bozmuyor. Isi bitince kavanozlar yine tertemiz.
Test ettim onayladim.
Her zamanki gibi en dogal, basit ve pratik cözüm bir cocuk kitabindan...
FB-11.3.2015
1 yorum:
Harika, bu nişasta mıydı un muydu ya da hangisi zerdeçaldı bu baharatların demiycem :)))
Yorum Gönder